Sveža namestitev Liona

Sveža namestitev Liona

0
Klemen Tominšek, 8. July 2011 v Šnelkurs z značkami lion, namestitev, osx.

Kmalu bomo deležni novega operacijskega sistema iz Appla in če je verjeti govoricam, nas od dogodka loči le še teden dni. Marsikomu se z novim načinom distribucije temeljnega dela računalnika porajajo različna vprašanja.

Po prenosu iz Mac App Stora se v Docku pojavi povezava do aplikacije, ki je nameščena v mapi Applications. Brez vseh orodij smo primorani zgolj v edini možni način posodobitve sistema in to je nadgradnja. Zaradi različnih vzgibov pa je v nekaterih primerih primernejša sveža namestitev sistema!

  • Uporabite Spotlight ali Finder, da poiščete Install Mac OS X Lion aplikacijo
  • Z desnim klikom izberite Show Package Contents
  • Odprite mapo SharedSupport in poiščite sliko diska InstallESD.dmg
  • Prekopirajte datoteko na želeno lokacijo, ker jo boste potrebovali za izdelavo zagonskega nosilca

Znotraj mape Applications se nahaja podmapa Utilities, kjer se skriva Disk Utility s katero ustvarimo zagonsko sliko na USB ključku. Izberite particijo na nosilcu in kliknete na gumb Restore.
Kot Source izberemo novodobljeno InstallESD.dmg datoteko, v Destination polje pa zvlečemo ime particije, ki se nahaja na levi strani okna.
Podoben postopek je za izdelavo DVD zagonskega nosilca, vendar so te počasnejši, bolj podvrženi poškodbam, ter nekateri modeli nimajo več enote za optične nosilce.

Postopek temelji na dognanjih iz razvijalske različice, ki pa se do prihoda uradne različice ne bo dosti spremenil. Bodite pozorni, ker bodo pri izdelavi zagonskega nosilca vsi podatki izbrisani iz medija.

Postopek je namenjen zgolj za lastno uporabo, če nimate širokopasovne povezave na vseh Macih. Z kupljeno različico operacijskega sistema ste upravičeni do nadgradnje vseh vaših avtoriziranih Macov.

Dodatek

Zagonski USB ključ lahko naredimo tudi s programom Lion Disk Maker.


Posreduj članek naprej