Nenavadni Mac prototipi

Nenavadni Mac prototipi

0
Nejc Žorga Dulmin, 26. November 2012 v Novice z značkami apple, mac, zgodovina.

Twiggy Macintosh (okoli 1983)

Apple je v prvih letih Macintosha nameraval vanj vgraditi t.i. Twiggy disk, ki ga je razvil za Apple Liso. Na tej sliki lahko vidimo redek primer Macintosha, ki ima disk Twiggy. Kasneje noben Macintosh ni imel tega diska, saj se je izkazal za počasnega in v praksi dovzetnega za napake.

Apple MultiServer (okoli 1985)

Leta 1985 je Apple napovedal pisarniški Macintosh sistem, ki naj bi vključeval tri komponente: mrežo AppleTalk, laserski tiskalnik (LaserWriter) in mrežni datotečni strežnik za poslovna okolja. Dve od naštetih treh komponent sta dejansko prišli na trg, medtem ko strežnik tega žal ni bil deležen.

Prosojni Macintosh SE (okoli 1987)

V testni fazi razvoja Mac računalnikov, so inženirji pogosto ustvarili ohišje iz prozorne plastike. Nato so s pomočji dima lahko opazovali, kako kroži zrak po računalniku in tako preverili, ali je ohlajevanje optimalno.

Colby Classmate (okoli 1991)

Inženir Chuck Colby je bil med prvimi, ki je izdeloval Mac klone. Leta 1991 je ustvaril prvi tablični Mac računalnik, ki je imel procesor 68000, 20 MB disk, disketni pogon, sledilno kroglico in na dotik občutljivo membransko tipkovnico. Čeprav je bila produkcija za vogalom Colby Classmate nikoli na prišel na trg.

Apple Paladin (okoli 1995)

Sredi devetdesetih se je Apple igral z idejo vse-v-enem računalnika, ki bi vseboval: računalnik, telefon, skener, faks, modem in tiskalnik. Rezultat je bil Apple Paladin. Prve testne enote so se izkazale za problematične. Po notranji reorganizaciji Appla pa je še izgubil “svoj” oddelek in tako nikoli ni dosegel trga.

Vir : Macworld .

Posreduj članek naprej