Camp 4 Collective, Gillian Chase ter video spot posnet z iPhone 4S

Camp 4 Collective, Gillian Chase ter video spot posnet z iPhone 4S

0
David Praznik, 8. December 2011 v Novice z značkami video, iphone.

Camp 4 Collective je v vsetu ekstremnih športov (pri)znana produkcijska ekipa profesionalcev, ki jo sestavljajo svetovno najbolj znani fotografi-plezalci. Jimmy Chin, Renan Ozturk in Tim Kemple fotografirajo na najbolj ekstremnih predelih sveta, ob tem pa ne glede na zahtevne razmere, dobro skrbijo tudi za svojo varnost.

Pred kratkim pa so poskrbeli za nov eksperiment: s pomočjo dveh iPhone 4S telefonov, so posneli glasbeni video. V normalnih okoliščinah bi to pomenilo zapravljanje časa, a je izkušnja bila povsem drugačna. Z zajemanjem videa z iPhone 4S, ki ima kamero z 8 milijonov pik, ter omogoča video v ločljivosti Full HD 1080p, je ekipa ustvarila odličen rezultat.

“Prve digitalne video kamere, ki smo jih s sabo jemali v gore pred štirimi leti v Pakistan, so zajemale z nižjo ločljivost in tehtale bistveno več”, je dejal Tim Kemple, ki je režiral glasbeni video, v katerem je glavno vlogo odpela Gillian Chase. “Toda še večja, kot se mi zdi ta ideja pa je to, da lahko imate vedno ta fotoaparat s seboj, brez nastavkov, ki jih po navadi nosimo v nahrbtniku.”. Idealno za dokumentiranje dogodivščin.

Za snemanje so uporabili 2 x iPhone 4S in iOS aplikaciji Camera ter TimeLaps. Ostali uporabljeni programi so bili Final Cut Pro (ki je služil za konvertiranje videa iz h.264 v ProRes), Adobe Premiere (za video montažo) in Magic Bullet Colorista (za minimalno barvno korekcijo). Tudi avdio je zajemal iPhone 4S.

Na spodnjem naslovu pa se poleg izvornega članka nahaja intervju Tima Kempla ter nasvet, kako posneti avanturistični video s pomočjo iPhona 4S.


Posreduj članek naprej