Blagovna znamka iPad končno v lasti Apple-a

Blagovna znamka iPad končno v lasti Apple-a

0
Tomaž Žlender, 30. March 2010 v Novice z značkami apple, ipad, fujitsu, tožbe.

Apple je postal lastnik blagovne znamke iPad, ki jo je odkupil od japonskega podjetja Fujitsu. Nekaj dni po predstavitvi tabličnega računalnika v januarju je prišlo na dan, da je blagovna znamka še vedno v lasti Fujitsu, ki jo je marca 2003 registriral kot prenosno elektronsko napravo z zaslonom na dotik za vodenje inventarja v trgovinah.

Fujitsu je po sedmih letih lastništva 17. marca znamko predal Apple-u. Podrobnosti o dogovoru med Apple-om in Fujitsu ostajajo neznane, a glede na količino denarja s katerim razpolaga Apple lahko predvidevamo, da je z lahkoto predlagal ponudbo, ki je Fujitsu ni mogel zavrniti.

Že drugič se je zgodilo, da je Apple predstavil nov izdelek preden je imel potrebne pravice. Pri iPhone je bila podobna zgodba, ko je Apple prišel v nesoglasje s Cisco Systems. Decembra 2006 je Cisco Systems izdal VOIP telefon z imenom iPhone, ki je omogočal klice preko Skype omrežja brez potrebe po uporabi računalnika. Kmalu za tem, ko je Steve januarja 2007 na Macworld Expo iz žepa potegnil svoj iPhone je Cisco Systems vložil tožbo. Mesec kasneje sta podjetji prišli do soglasja, da lahko obe podjetji uporabljata isto ime.

Predvsem dobra novica za vse prednaročnike iPad-a, saj bi v nasprotnem primeru prejeli napravo s spraskanim imenom.


Posreduj članek naprej