Instagram - brezplačna polaroidna kamera

Instagram - brezplačna polaroidna kamera

0
Janez Starc, 28. February 2012 v iPhone / iPod z značkami ios, fotografija.

Da imata Steve Jobs in Edwin Land veliko skupnega, si lahko preberete v Jobsovi biografiji, ki jo je napisal Walter Isaacson. Podobna vizija, ki jo je imel Jobs pri izdelavi Macintosha, je motivirala tudi Landa pri fotografiji. Land je bil Jobsov vzor.

Polaroid instant kamere se vračajo nazaj, saj jih veliko blogerjev in ljubiteljskih fotografov še vedno uporablja za ustvarjanje in umetniško izražanje. Cena teh kamer na spletu je dokaj nizka in sprejemljiva. Njihova posebnost je, da s pritiskom na en gumb naredite posnetek, fotografija pa se razvije v nekaj sekundah.

S prihodom mobilnih telefonov in vgrajenih kamer kot jo ima iPhone, pa se lahko približamo tudi instantni fotografiji s posebej prilagojenimi programi. Posebno mesto v tej kategoriji si zasluži prav Instagram. Zelo priljubljen in razširjen program, z več kot 15 milijonov uporabniki po celem svetu. Še boljše pa je, da je brezplačen. Instagram z uporabo filtrov in fotografijam enakih dimenzij pričara vzdušje, kot so ga imele tiste čase Kodakove Instamatic in Polaroid kamere.

Instagram za iPhone je breplačno na voljo v iTunes App Storu.


Posreduj članek naprej