2 leti od predstavitve iPada

2 leti od predstavitve iPada

0
Nejc Žorga Dulmin, 8. February 2012 v iPad z značkami ipad.

Od predstavitve iPada je 27. januarja minilo natančno 2 leti. Veliko je bilo “razočaranj” in stavek “je samo velik iPod touch” so znali že vsi okoliški sneženi možje (kjer je pač bil sneg).

Od takrat do zdaj pa je šlo nekako takole … v letu 2010 je bilo prodanih približno 15 milijonov iPadov in konkurenca je napovedala “iPad killerje”. Leto 2011 lahko skoraj v celoti preskočimo in omenimo samo Applovo zadnje četrtletje, kjer so samo v tem četrtletju prodali 15 milijonov iPadov. Tudi v 2011 konkurence skorajda ni bilo.

Malo smo pobrskali in poiskali nekaj člankov o velikem Applovem razočaranju.

Dne enaa:

Razočaranje. Ta beseda še najbolje opiše vtise po predstavitvi težko pričakovanega Applovega tabličnika. Nova napravica, ki so ji pri Applu nadeli ime iPad, v resnici ne prinaša nič revolucionarnega. Nič takšnega, kar pred tem še ne bi videli. Večina komentatorjev je enotnega mnenja, da je iPad le povečan iPhone brez možnosti telefoniranja. Na vprašanje zakaj natančno naj bi ga ljudje kupovali in kaj naj bi z njim počeli, večina ne najde odgovora.
Povezava do članka

Računalniške novice:

Za konec pa omenimo, da je veliko nezadovoljstva izraženega tudi zaradi samega dejstva, da je naprava kot taka precej neuporabna, saj naj vmesnega člena med mobilniki in prenosnimi računalniki sploh ne bi rabili.
Povezava do članka

Uradna predstavitev iPada

Za konec še predstavitev iPada, ki jo je seveda vodil Steve Jobs.


Posreduj članek naprej