59c65c2d810c4f911d706e3255556052

David Praznik

Ustanovitelj in glavni urednik projekta Jabolko.org, Apple Certified Support Professional, pisec ter navdušenec Apple-ovih rešitev. Skrbi za organizacijo in ideje. Je ideator in oblikovalec, ki lepim stvarem daje uporabno vrednost.

Vimeo omogoča iphone/ipod prijazno storitev

Znan ponudnik video vsebin Vimeo, je pred kratkim nadgradil svojo storitev. Podporo je ponudil uporabnikom, ki video vsebino preglejujejo preko iPhone in iPod Touch naprav (enako velja tudi za uporabnike Google Android-a).

Preberi cel članek Število komentarjev: 0

Že veš kako tvoj Mac rešuje svet?

Za natančne meritve okoljskih posledic podjetja, je potrebno izpostaviti vpliv, ki ga imajo njihovi izdelki na planet. Podjetje Apple uporablja celovito analizo življenjskega cikla, ki omogoči da natančno opredeli, od kje prihajajo emisije toplogrednih plinov.

Preberi cel članek Število komentarjev: 0

Brezplačna alternativa programov za oblikovalce, spletne oblikovalce in programerje

Večina programov, ki jih danes uporabljamo v svetu oblikovanja, že ima svojo tradicijo in kakovost. Med najbolj poznane zagotovo spadajo Adobe Illustrator, Adobe Photoshop, Adobe InDesign, Adobe Dreamweaver, TextMate, Code Collector Pro, Coda, …

Preberi cel članek Število komentarjev: 0

Kako podaljšamo življenje Macbook Pro bateriji

Pogosto se zgodi, da se znajdemo v okolju brez električne vtičnice, ki bi nam podaljšala delovanje do naslednje polnitve. Še huje pa je, če smo skozi čas neprimerno izkoriščali baterijo, s tem pa ji skrajšali njeno optimalno delovanje.

Preberi cel članek Število komentarjev: 0

Kako odstranimo duplikate iz iTunes-ov

iTunes velja za najpogosteje uporabljen multimedijski predvajalnik. Ker imamo možnost uporabe knjižnice, s tem pa seveda neomejeno število multimedijskih datotek. Pogosto pa se zgodi, da določeno vsebino pri drag & drop (povleci in odvrzi) dodajanju albumov podvojimo in to takrat, ko imamo v mapi playlist datoteko .pls.

Preberi cel članek Število komentarjev: 0