Kako ustvarite brezplačna zvonenja za iPhone z uporabo iTunes-ov

Kako ustvarite brezplačna zvonenja za iPhone z uporabo iTunes-ov

0
Klemen Tominšek, 21. December 2009 v Šnelkurs z značkami itunes, ringtone, zvonenje.

Medtem, ko pri podjetju Apple želijo, da bi kupili zvonenja različnih komadov, katere ste že popreje kupili, jih lahko sami ustvarite samo z uporabo iTunes-ov. To velja za vse pesmi, ki nimajo DRM omejitev (npr. tiste, ki ste jih zripali iz svojih starih CD-jev.

Evo, kako:

  1. poženite iTunes, desni klik na pesem in izberite Get Info.
  2. pod Options obkljukajte okenčka Start Time in Stop Time ter pod Stop Time, spremenite trajanje na 0:30 (ali manj). Spremembo potrdite z OK.
  3. Ponovno z desni klikom na pesem izberite Create AAC version. Če se pojavi kak drug format, pojdite v iTunes > Preferences in izberite zavihek General ter pri dnu kliknete na Import Settings. Pod Import Using izberite AAC.
  4. Ko je AAC različica ustvarjena, jo povlecite na namizje (drag and drop), pobrišite jo iz programa iTunes in ji na namizju ali v programu Finder, ročno spremenite njeno končnico iz .M4a v .M4r. Potegnite datoteko nazaj v iTunes-e in našli jo boste v kategoriji Ringtones vaše knjižnice. Različico na namizju vržite v Trash (koš).

Opozorilo: ne pozabite se vrniti nazaj na izvorno pesem, kjer morate odstranite kljukice na Start in Stop okenčku.

Tako, če ste pravilno sledili navodilom, ste si ustvarili svoje zvonenje za vaš iPhone kar tudi pomeni, da bojo prejeti klici sedaj bolj zabavni, divji ali pa celo nadležni. Prepustite se ustvarjanju.


Posreduj članek naprej