Bo Apple vpeljal naročniški sistem tudi za igre?

Bo Apple vpeljal naročniški sistem tudi za igre?

0
Klemen Tominšek, 23. November 2011 v Novice z značkami ipad, igra, itunes-app-store.

Od pričetka delovanja in do dneva današnjega je bilo železno pravilo, da je aplikacije zgolj moč kupiti. Prenekateri so se pritoževali nad takšno politiko, da kupujejo mačka v žaklju. Drugim ni bilo všeč, da se aplikacij ni dalo pred nakupom preiskusiti in se prepričati o njihovi funkcionalnosti ter kvaliteti.

Kar nekaj prahu se je vzdignilo, ko je Apple zakoličil sistem z odobritvijo aplikacij in strogo presojo primernosti. Tako smo uporabniki dobili kvalitetno ponudbo raznolikih aplikacij. Tu in tam so se pojavljali kloni priljubljenih iger, ali nekvalitetnih aplikacij, a v večini so bili kupci navdušeni, kar tudi prikazujejo številke prenešenih aplikacij.

Do pred kratkim so sistem naročnin lahko uporabljali le založniki digitalnih publikacij, da so svojim bralcem ponudili za določen denar ustrezno število periodike. Tako ni potrebno kupovati vsake številke posebej in ko se naročnina izteka, nas sam sistem opozori, če želimo podajšati z branjem priljubljenih revij.

Danes pa je Apple naredil svetlo izjemo in je igričarski hiši iz Seattla, Big Fish Games, dovolil uporabo istega sistema za igranje njihovih iger. Tako lahko sedaj dostopate do ducat iger iz njihovega izbora za mesečno nakazilo 6,99 $. Njihov cilj je bil že od začetka leta, ko je bil predstavljen nov sistem naročnin, približati vsebine igralcu. Tako sedaj ni potrebno prenašanje večih naslovov in omogočeno je igranje različnih iger brez motečega skakanja med aplikacijami.

Čeprav so različni sistem naročnin za igranje, dosedaj naleteli na mešane odzive, razvijalci računajo na enostavno plačevanje in veliko priljubljenost iPad naprav. Podobno miselnost uporablja tudi ameriški servis za gledanje filmskih vsebin Netflix. Če je filme možno gledati le kot pretočne vsebine, so igre omejene na stalno povezavo v splet prek brezžične povezave.

Z navdušenjem pozdravljam večjo možnost izbire pri nakupu aplikacij in da kaj podobnega kmalu dočakamo tudi na tej strani Atlantika.


Posreduj članek naprej